Red Line

Deze applicatie is opgebouwd uit 5 recepten (voor 5 dessertborden) :

  1. Pastadeeg (dit recept kan ook gebruikt worden voor verse pasta)
  2. Vijgen marmalade
  3. Ecuador mousse
  4. Schuimpje van Oranjebloesem
  5. Pindakorst

Verstuif getempereerde rode en witte cacao boter in de chocoladevormen. Mouleer met getempereerde Belcolade Noir Selection C501/J.

Recept 1: Pastadeeg

Ingrediënten
Bloem - 150 g Semolina (tarwe) - 100 g Eierdooier - 40 g Eieren - 80 g Belcolade Premium Dutch Cacao Poeder 22-24 - 30 g

Werkwijze
Meng alle ingrediënten tot je een homogeen deeg verkrijgt. Rol het deeg uit tot een dikte van 1 mm, snijd hieruit rechthoeken van 3 x 30 cm en geef ze een specifieke vorm (zie foto). Laat ze gedurende 1 uur drogen in de oven op een temperatuur van 90 °C. Laat ze vervolgens afkoelen en verstuif er rode cacao boter over.

Recept 2: Vijgen marmelade

Ingrediënten
Verse vijgen (gepeld) - 3 pc.
Honing - 20 g
Boter - 15 g

Werkwijze
Snijd de vijgen in kleine stukjes, bak ze in een pan met de boter en honing. Laat alles afkoelen. Spuit de vijgen marmalade op de bodem van de chocoladevorm.

Recept 3: Ecuador Mousse

Ingrediënten
Volle melk - 60 g
Puratis Festipak - 30 g
Eierdooier - 30 g
Belcolade Origins Ecuador 71 - 110 g
Verse room 35% - 120 g
Puratos Chantypak - 120 g

Werkwijze
Verwarm de melk, Puratos Festipak en eierdooiers tot 85 °C. Giet dit vervolgens over de Belcolade Origins Ecuador 71 en meng zachtjes tot je een homogene ganache bekomt. Op 35 – 40 °C voeg je dan de zachte opgeklopte room toe (verse room/ Puratos Chantypak). Spuit vervolgens de Ecuador mousse op de vijgen marmalade in de chocoladevorm.

Recept 4: Schuimpje van Oranjebloesem

Ingrediënten
Volle melk (kamertemperatuur) - 100 g
Suiker - 10 g
Oranjebloesem water - 3 g
Gelatineblaadjes - 1 pc.

Werkwijze
Meng de melk en de suiker en voeg het gesmolten en geweekte gelatineblaadje toe. Meng dit alles tot een luchtige massa. Neem met een theelepel het schuim weg en giet het in de chocolade vorm bovenop de Ecuador mousse.

Recept 5: Pindakorstje

Ingrediënten
Ongezouten, geroosterde pinda’s - 150 g
Suiker - 100 g
Eiwitten - 120 g
Pindaboter - 60 g
Bloem - 40 g

Werkwijze
Maal de geroosterde pinda’s tot poeder. Meng de bloem, het suiker en het poeder van geroosterde pinda’s. Voeg de eiwitten en de gesmolten pindaboter toe. Strijk een dunne laag van 2 mm uit op een Silpat® bakplaat en bak gedurende 5 min. voor op 180 °C. Haal uit de oven en snijd in reepjes. Geef de gewenste vorm, plaats opnieuw op een bakplaat en beëindig het bakproces wanneer je een licht bruine kleur verkrijgt.